Werkwijze

Begrafenisverzorging in Elspeet, Uddel en omstreken

Een sterfgeval in uw nabije omgeving is ingrijpend en aangrijpend.
U moet uw verdriet verwerken en op een rustige en waardige manier afscheid van de overledene kunnen nemen.
Het laatste waar u dan op zit te wachten is een begrafenisondernemer die haast heeft of die u meer laat doen dan u op dat moment aankunt.
Wij willen nadrukkelijk geen begrafenisondernemer zijn. Wij zijn begrafenisverzorger: wij staan om u heen, helpen en ondersteunen u en ontzorgen u wanneer dat nodig is. We handelen vanuit respect voor de overledene én nabestaanden. Tegelijkertijd zijn we niet passief: we regelen de dingen die geregeld moeten worden en kunnen de richting aangeven.
Op deze manier helpen we u door de moeilijke en emotionele momenten heen.

Rouwverwerking

Het kan in het kader van de rouwverwerking goed zijn om bepaalde zaken door de nabestaanden zelf uit te voeren. Zo worden zij actief bij het afscheid betrokken. Bovendien kan afstand van de emoties helend werken. Wanneer u dat wenst, kunnen we daarom in samenspraak veel dingen regelen.
Afhankelijk van uw wensen en van de wensen van de overledene, kunnen we u betrekken bij het verzorgen van de overledene, bij het sluiten van de kist en bij het dragen van de overledene.

Besparen

Begrafenissen kosten geld. Toch kunnen door goede samenwerking en doordachte keuzes verassingen voorkomen worden. We willen u daarom graag adviseren bij uw keuze voor een kist, voor rouwkaarten en voor de verzorging van de begrafenis zelf.
Meer informatie over de kosten van een begrafenis vindt u op onze pagina ‘Wat kost een begrafenis?‘.